Nieuws

Positief nieuws – 15 januari 2020

Naar aanleiding van de vernielingen en onrust van afgelopen periode in Swifterbant is een aantal inwoners in gesprek gegaan met het bestuur van Dorpsbelangen Swifterbant.
Hieruit is een nieuwe commissie voortgekomen. De Commissie Jeugd.

Drie jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 20 jaar hebben zich aangesloten bij deze commissie. Verder drie volwassen bewoners van uit het dorp, allemaal met opgroeiende kinderen en samen met enkele bestuursleden zijn zij gestart met een brainstormsessie in de Steiger.
En deze brainstormsessie heeft direct zoveel positieve plannen opgeroepen, dat de commissie dit ook direct om is gaan zetten in daden.

De burgemeester heeft een aantal maanden geleden de jeugd uitgedaagd om zelf met een goed plan te komen voor bijvoorbeeld een feest en dit leek in eerste instantie niet haalbaar voor de betreffende groep jongeren. Maar nu deze commissie in het leven is geroepen lijkt dit wel haalbaar. En daarom heeft de commissie de rollen omgedraaid.
Zij hebben burgemeester Gebben uitgenodigd voor een winterbarbecue in het dorp. Tijdens deze barbecue willen zij zich als commissie aan de burgemeester voorstellen en hem bijpraten over de stand van zaken. Dit willen zij doen op een ludieke locatie. Het pleintje bij de brandweerkazerne.

Burgemeester Gebben verkent Swifterbant op de fiets: „Charmes, kansen en uitdaging laten zien”

Samen met enkele bestuursleden van Dorpsbelangen Swifterbant is burgemeester Jean Paul Gebben maandag op de fiets door Swifterbant gegaan. „Het doel van deze sportieve ontmoeting met het dorp was om aan burgemeester Gebben de charmes, kansen en uitdaging van Swifterbant te laten zien”, aldus Dorpsbelangen, „En dat is gelukt!”

Om het volledige artikel in de Drontenaar te lezen klikt u hier.

Verdrietig nieuws

Met verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van

Joke den Hartog

echtgenote van ons bestuurslid Theo

Wij wensen Theo en familie veel sterkte toe.

Swifterbant, 2 december 2019

Het bestuur van de Algemene Vereniging van Dorpsbelangen Swifterbant

Vacature secretaris

De Algemene Vereniging van Dorpsbelangen Swifterbant zet zich in voor de belangen van Swifterbant en heeft als doel het bijdragen aan de verbetering van de leefbaarheid van het dorp.
De vereniging kent, naast het bestuur, talloze vrijwilligers die zich inzetten voor activiteiten van Dorpsbelangen. Door deze inzet kan de vereniging een grote bijdrage leveren aan de leefbaarheid in en de leefgemeenschap van Swifterbant.

Ter versterking van het bestuur zijn wij op zoek naar een SECRETARIS.

Als bestuurslid praat je mee over actuele onderwerpen die spelen in Swifterbant, zoals de realisatie van een MultiFunctioneel Centrum, uitbreiding van het dorp, ontwikkelingen in het winkelgebied, verkeersveiligheid, evenementen in het dorp etc. Tevens onderhoud je contact met de gemeente Dronten en diverse andere stakeholders. Als bestuur vergaderen we een keer in de twee weken.

Wij vragen van je:

  • dat je woonachtig bent in Swifterbant en lid bent of wordt van Dorpsbelangen Swifterbant
  • dat je een brede interesse hebt en het leuk vindt om mee te praten over alles wat leeft in het dorp
  • dat je met een helikopterview kunt kijken naar zaken die spelen en in staat bent om op te komen voor de belangen van het dorp, zelfs als dit niet per se je eigen belang is

Taken van de secretaris:

  • Jij organiseert de vergaderingen, je verzorgt een agenda en doet verslag van de vergadering.
  • Je beheert de mailbox van de secretaris en zorgt dat de vragen beantwoord worden waar je kan, of de mails doorgestuurd worden naar de betreffende personen.
  • Je houdt het digitale archief bij.
  • Samen met de andere bestuursleden stel je jaarlijks een vergaderschema op

Het bestuur bestaat uit een leuke groep vrijwilligers die betrokken is bij het dorp en zich met elkaar inzetten voor het dorp en de vereniging.

Vind je van jezelf dat je een betrokken inwoner bent van het dorp, of wil je dat graag worden? Wil je graag wat van je beschikbare tijd en energie steken in het bestuurswerk van Dorpsbelangen en daarmee bijdragen aan de leefbaarheid van ons dorp?

Wil je meer informatie over deze vacature of je meteen aanmelden?

Neem dan contact op met Sandra Nobel, via e-mail: secretaris@dorpsbelangenswifterbant.nl

Het bestuur van Dorpsbelangen Swifterbant zoekt per direct een nieuwe secretaris.

De huidige secretaris, Denise van der Boom, heeft kenbaar gemaakt door gezondheidsproblemen deze functie niet meer in te kunnen vullen.

Denise is sinds 2018 de secretaris van de vereniging en heeft dit met verve gedaan. Het bestuur betreurt het uiteraard dat haar gezondheid het laatste jaar achteruit is gegaan en bedankt Denise voor haar inzet.

Het bestuur wenst haar dan ook heel veel sterkte en beterschap.

Foto wedstrijd Zomer in en om Swifterbant.

Maak deze zomer de mooiste foto’s in en om Swifterbant en plaats deze in deze groep op Facebook. Aan het einde van de zomer zal een winnaar gekozen worden!

De foto dient in en om Swifterbant gemaakt te zijn.

* Foto’s van Swifterbanters op de Eiffeltoren vinden wij natuurlijk prachtig maar voldoen niet aan dit criteria.

* Bij een mooie foto in/van de natuur zal niet altijd goed zichtbaar zijn of de foto ook werkelijk in Swifterbant genomen is. Dat is geen probleem. Maar foto’s van besneeuwde bergtoppen zullen wij niet plaatsen omdat wij dan met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen constateren dat deze niet in Swifterbant is genomen.

De plaatser van de foto is zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de foto, maar wij vragen een ieder wel om alleen met toestemming van personen die zijn afgebeeld de foto te plaatsen.

Wij behouden ons het recht voor om foto’s niet te plaatsen.

Het aantal “Likes” onder een foto bepaald voor een deel wie de winnaar wordt. Het andere deel zal bestaan uit de keuze van onze jury.