Nieuws

Klokbeker bedankt !!!!

What’s Up ?? What’s App ! Dit was het thema voor de tentdienst van het Juli Feest.

Chapeau voor de organisatie “de Klokbeker” met al haar vrijwilligers, Winkeliers vereniging en niet te vergeten alle sponsoren die met elkaar dit Juli Feest hebben mogelijk gemaakt.

Via What’s app als Facebook zijn veel foto’s gedeeld, dus we kunnen er nog lekker lang van nagenieten! Want het was weer een fantastisch feest.

In de tent, bij de winkels, op de Greente en op de hoek van het Kombuis, het hele dorp bruiste van fantastische activiteiten. Zowel jong als oud hebben genoten om met elkaar dit mooie feest mee te maken.

Namens Dorpsbelangen Swifterbant heel hartelijk dank en gefeliciteerd met dit prachtige Juli Feest.

Inloopavond Windplan Blauw dinsdagavond 10 juli 2018

Op dinsdagavond 10 juli organiseert Windplan Blauw wederom een inloopavond in de Hoeksteen (18.30 uur tot 21.00 uur) om bewoners te informeren over de geplande windmolens.

Dorpsbelangen Swifterbant roept alle inwoners van Swifterbant op om deze avond te bezoeken,  uw vragen te stellen en  uw mening te geven.

Aanmelden is niet nodig, u kunt zo naar binnen lopen.

Zwembad de Abelen

De afgelopen maanden heeft het bestuur van Dorpsbelangen Swifterbant een aantal zeer positieve gesprekken gevoerd met een ondernemer  en de gemeente Dronten, over de mogelijkheden voor een andere vorm van beheer van buitenzwembad De Abelen in Swifterbant.

Helaas heeft deze ondernemer recent aangegeven vanwege familie omstandigheden af te zien van verdere samenwerking. Het bestuur van Dorpsbelangen Swifterbant respecteert dit besluit uiteraard, maar betreurt het wel.

De gemeente Dronten heeft Dorpsbelangen Swifterbant, inwoners en gebruikers van het zwembad gevraagd om mee te denken over andere manieren van het beheren van het zwembad.  Nu voornoemde ondernemer is afgevallen begint de zoektocht opnieuw.

Nu recent bekend is geworden dat het contract met Optisport verlengd is door de gemeente Dronten, zal Dorpsbelangen Swifterbant uiteraard met hen in gesprek gaan over de mogelijkheid om komende periode wel met vrijwilligers een bijdrage te kunnen leveren.

Toch wil het bestuur van Dorpsbelangen Swifterbant de zoektocht naar andere vormen van beheren niet stoppen. Daarom doen zij een oproep aan ondernemers én inwoners om  creatief maar vooral ook heel concreet mee te denken over zwembad de Abelen. 

Ziet u bijvoorbeeld mogelijkheden om het bezoekersaantal van het zwembad te verhogen omdat u iets extra’s kunt bieden?  Of heeft u een goed idee voor het beheer van het zwembad en wilt u uw bijdrage hier aan leveren, neem dan contact op met secretaris@dorpsbelangenswifterbant.nl

Bovenstaande tekst is enigszins gewijzigd in de Drontenaar geplaatst.
Om het volledige artikel in De Drontenaar te lezen klikt u hier.

Gemeenteraad scherpt bezwaren tegen windmolens Swifterbos verder aan

Verschillende gemeenteraadsleden benadrukten tijdens de vergadering van 28 juni jl. dat iedere inwoner bezwaar kan aantekenen tegen Windplan Blauw. Sommige raadsleden riepen de inwoners van Swifterbant zelfs nadrukkelijk op om een zienswijze in te dienen. Zelf scherpte de gemeenteraad haar bezwaren tegen de twee windmolens in het Swifterbos vanavond aan. De drie andere windturbines vlak bij het dorp liet de raad ongemoeid.
Om het volledige artikel in De Drontenaar te lezen klikt u hier.

Dorpsbelangen Swifterbant overhandigt 800 handtekeningen tegen vijf windmolens

Dorpsbelangen Swifterbant heeft meer dan 800 handtekeningen verzameld tegen de plaatsing van twee windmolens in het Swifterbos en drie andere windturbines vlakbij het dorp. Aangekondigd is dat deze vanavond na afloop van de gemeenteraadsvergadering worden aangeboden aan B en W.
Om het volledige artikel in De Drontenaar te lezen klikt u hier.

Uitnodiging voor de Algemene Ledenvergadering van Dorpsbelangen Swifterbant

Dinsdag 17 april in “De Hoeksteen”

Aanvang 20.00 uur (inloop en ontvangst met koffie/thee 19.30 uur)

De agenda en aanvullende informatie worden z.s.m. gepubliceerd via internet op de website www.dorpsbelangenswifterbant.nl en ter inzage gelegd bij de bibliotheek.

Graag tot dan!

Het bestuur van de vereniging voor Dorpsbelangen Swifterbant

 

Dorpsbelangen Swifterbant haalt zes zakken met zwerfvuil op: „Word er helemaal Zen van”

 

Dorpsbelangen Swifterbant haalt zes zakken met zwerfvuil op: „Word er helemaal Zen van”

De zes ‘schoonmakers’ in Swifterbant.
Foto: Dorpsbelangen Swifterbant

SWIFTERBANT – „Hartstikke leuk en gezellig. Het is weer eens wat anders. Eén van de deelnemers zei zelfs: Ik word er helemaal Zen van…” Op initiatief van Dorpsbelangen zijn zes dames vanochtend in de weer geweest om zwerfvuil op te ruimen in het centrum van Swifterbant. Het leverde zes volle vuilniszakken op.

De actie van Dorpsbelangen trok geen tientallen liefhebbers. Uiteindelijk meldden zich vanochtend vier bestuursleden (Trudi Scheepers, Sandra Nobel, Inge Schaft en Petra Indrisie) en twee andere dorpsbewoners (Irene Korting en Hiske de Boer) bij de bibliotheek.

Nederland Schoon

„Daar hebben we de spullen uitgedeeld, die we van de landelijke organisatie van Nederland Schoon hebben gekregen, zoals handschoenen en vuilniszakken”, vertelt Sandra Nobel.

Het zestal maakte een rondje om De Hoeksteen, waar met name op de locatie Kombuis nogal wat struikgewas staat met veel zwerfvuil. Daarna gingen ze in het rond over De Greente richting de skatebaan en vervolgens terug naar het winkelcentrum.

Ontzettend gezellig

Sandra Nobel toonde zich opgetogen over hoe het centrum van het dorp er na de opruimactie weer bij lag en vooral over de onderlinge sfeer: „Ontzettende gezellig. Na het opruimen lekker wat gedronken bij De Meiden.”

Bron: De Drontenaar

Voorjaarsdag

Het Pluspunt in Swifterbant organiseert de jaarlijkse voorjaarsdag op 6 april.
Het programma omvat: een modeshow, verzorgd door H en A, waarbij ook kleding gepast en gekocht kan worden en een grandioze gourmet verzorgd door onze kookgroep.

De modeshow is uiteraard gratis en voor de gourmet is de prijs € 11.50 per persoon.

Opgave op een lijst in Het Pluspunt voor 1 april. De zaal is open om 13.30 uur.

 Agenda:

  • 30 maart Bingo
  • 6 april Voorjaarsdag
  • 20 april Voorlichting OV-kaart
  • 27 april Bingo
  • 25 mei Laatste Bingo van het seizoen