Avondvierdaagse Swifterbant

Persbericht   

Swifterbant, maart 2021

‘Home Edition’ maakt van Avond4daagse een verantwoord feestje
Unieke Avond4daagse in Swifterbant

Even leken de coronamaatregelen roet in het eten te gooien. Het hoogtepunt van de avondvierdaagse, het  binnenhalen van de wandelaars in het centrum van Swifterbant, zal niet op 1,5 meter afstand van elkaar kunnen. 
Maar met een unieke editie kan hét wandelfeest voor iedereen toch doorgaan. Tussen 29 maart en 30 juni 2021 kan men in Swifterbant een eigen Avond4daagse lopen. Volledig coronaproof. Avondvierdaagse Swifterbant organiseert samen met Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) en eRoutes deze bijzondere editie. Met een speciale app lopen iedereen een eigen routes op een eigen moment. Zo wordt drukte en groepsvorming voorkomen. En na afloop wacht de officiële Avond4daagse medaille.

Eigen routes
Na inschrijving kunnen deelnemers gebruik maken van de Avond4daagse-module in de app eRoutes. Deze app maakt routes vanaf een zelf te bepalen punt en afstand. Dit zijn zogenaamde ‘ronde routes’, dus het eindpunt is hetzelfde als het startpunt. De app houdt bij waar en hoeveel de deelnemers lopen. En verrast ze onderweg met leuke berichten!

Groot succes
KWBN introduceerde de Avond4daagse – Home Edition vorig jaar voor het eerst.  Landelijk namen in 2020 bijna 60.000 deelnemers deel. Het leverde vele enthousiaste reacties op en een compliment van de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Kies je eigen wandelmoment
Om te voorkomen dat veel mensen tegelijk lopen, kunnen deelnemers wandelen tussen 29 maart en 30 juni 2021. Om er wel een prestatie van te maken, moeten ze de vier wandeldagen in twee weken afleggen. Verder staat het moment van wandelen vrij. Dus (anders dan de naam doet vermoeden) mag er dit jaar ook overdag gelopen worden. Bovendien kunnen de lopers zowel doordeweeks als in het weekend de wandelschoenen aantrekken.

Aanmelden
Inschrijven is mogelijk vanaf 29 maart via de link op onze facebook pagina facebook.com/A4dSwifterbant of via de landelijke website www.avondvierdaagse.nl
Deelname kost €6,50. Inschrijving vindt dit jaar niet centraal via school plaats, maar ouders/verzorgers schrijven zichzelf en hun kinderen in. Er kan gekozen worden uit drie afstanden: 2,5 – 5 – 10 km. En de welverdiende Avond4daagse medaille ontvang je automatisch. Wil je eerst meer informatie? Bezoek dan www.avond4daagse.nl

______________________________________________________________

Bewegen is gezond daar staat ook Swifterbant achter. We zien het aan het grote aantal aanmeldingen voor de Avondvierdaagse die in mei wordt gehouden. Scholen staan volop achter het evenement en motiveren om aan de Avondvierdaagse deel te nemen. Daarnaast zien we ook dat andere mensen zich verenigen om in vier dagen alle hoeken en gaten van ons mooie dorp door te wandelen. Uiteraard is er voor alle sportievelingen die hem uitlopen een mooie medaille.

Kijk voor de actuele data in de agenda op deze site. Graag tot ziens in mei. Wij hebben er weer zin in.

Voor info kunt u contact opnemen met Mariska van Ruitenbeek – Ristjouw via 06-38276582 of [email protected]