Het Pluspunt

Handwerken in Het Pluspunt te Swifterbant.

Juist in deze tijd, nu de avonden langer worden is er veel belangstelling, vooral bij de dames, om te gaan handwerken. Soms zijn er ook heren die  een of meer werkjes onder handen hebben. Handwerken is al lang niet meer alleen het privilege voor vrouwen.  Soms zelfs zijn man en vrouw samen bezig aan één werk, bijvoorbeeld het knopen van een tapijt. Dat kan heel goed met z’n tweeën en dan schiet het nog op ook.

In Het Pluspunt  is er ook iedere  Tweede en vierde woensdag van de maand een handwerkclub. Voor kwart voor twee komen de belangstellenden binnen, zodat ze om kwart voor twee kunnen beginnen. Ieder heeft meestal een eigen werkje meegenomen om er aan te kunnen werken. Er is een deskundige leiding in de personen van Sjaan Baarda en Corrie Nooren. Zij geven aanwijzingen aan wie er om vragen. Het is dus niet zoals vroeger bij een klassikale les waar iedere leerling het zelfde werkje moest maken en waar  ook gezamenlijke instructie werd gegeven. Bovendien moesten de leerlingen in stilte werken. Hier staat de gezelligheid voorop. Er wordt een kopje koffie of thee geschonken en iedereen kan haar of zijn verhaal kwijt.

Als  u belangstelling heeft, kom dan gerust langs op een tweede of vierde woensdagmiddag. Dan kunt u de sfeer proeven en ervaren of het iets voor u is. U bent van harte welkom.

__________________________________________________________

Het Pluspunt begint ook aan een nieuw seizoen nl: 2022 -2023. Er zijn al een aantal activiteiten opgestart en de rest volgt spoedig. Daarnaast hebben we voor september twee activiteiten gepland Deze zijn éénmalig en verdienen uw aandacht. De eerste is op 23 september. Dan wordt er een bingo gehouden. Het is nu dus niet de laatste vrijdag van de maand. Dat staat in verband met de  Modeshow op 30 september. De modeshow begint om 14.00 uur. Daarna nemen we een pauze en vervolgens gaan we verder met een heerlijke gourmet.

Voor de gourmet moet u zich opgeven door voor 25 september uw naam te vermelden op een lijst in het Pluspunt. Dat in verband met de voorbereidingen en inkopen.

Dan is er op 14 oktober een 25-jarig jubileumfeest van het Pluspunt. Dat vieren we met een  aantal workshops, o.a. boetseren, bloemschikken, schilderen, bewegen voor ouderen enzovoort. Tussen de middag is er een lunch, waaraan we een feestelijk tintje willen geven. In de middag is er onder andere ook voorlichting over het OV.

Zo proberen we de eerste paar maanden van dit seizoen in een feestelijke sfeer  te laten verlopen. We hopen op een grote belangstelling