Fit-Lint

Feestelijke opening Fit-Lint

Tijdens het julifeest is het Fit-Lint op de Greente feestelijk geopend door gedeputeerde van de provincie Flevoland Harold Hofstra, wethouder Irene Korting, Sandra Nobel en Trudi Scheepers.

Jong en oud kan nu samen gezellig sporten en bewegen.

Na de opening werden de toestellen van het Fit-Lint meteen flink uitgeprobeerd zoals op onderstaande foto’s is te zien:

__________________________________________________________

Werkzaamheden Fit-Lint vorderen gestaag

Vandaag zijn medewerkers van de gemeente Dronten begonnen om de toestellen voor het Fit-Lint op de Greente te plaatsen.

Het ziet er naar uit dat de werkzaamheden op tijd klaar zullen zijn zodat tijdens het Julifeest het Fit-Lint feestelijk geopend kan worden.

Zie hieronder een impressie:

__________________________________________________________

Feestelijke opening Fit-Lint

De realisatie van het Fit-Lint in Swifterbant ligt op schema. De betonnen platen zijn gestort en inmiddels goed uitgehard. De komende weken worden de apparaten geplaatst. En tijdens het Julifeest op zaterdag 6 juli zal het Fit-Lint feestelijk geopend worden.

Het Fit-Lint is bedoeld voor mensen van vrijwel alle leeftijden. Ouderen en jongeren kunnen elkaar al sportend ontmoeten.  Sport verbindt.  De apparaten lopen in moeilijkheid en intensiteit steeds een beetje op.  Vier van de apparaten zijn gekozen zodat  ouderen deze heel goed kunnen gebruiken, vier zijn gericht op de jongeren, maar beide groepen worden van harte uitgenodigd om ook de andere apparaten te gebruiken.

Het Fit-Lint doorkruist een aantal fietsroutes en fietsers wordt dan ook de mogelijkheid geboden om tijdens een fietstocht even lekker met een andere, ontspannen manier van bewegen bezig te zijn.  Ook veel hardloop en loopgroepen komen geregeld langs de locatie van het Fit-Lint.

 Met het Fit-Lint is niet alleen de verbinding gezocht tussen leeftijdsgroepen en tussen verschillende sporten, maar ook tussen recreatie in de buitenlucht en de verschillende horecagelegenheden van ons dorp.

Het Fit-Lint is mogelijk gemaakt door de subsidie Fonds Leefbaarheid van de provincie Flevoland met co-financiering van de gemeente Dronten en Dorpsbelangen Swifterbant.

__________________________________________________________

Werkzaamheden Fit-Lint gestart

Inmiddels is het zover. Na het treffen van de nodige voorbereidingen zijn de werkzaamheden aan De Greente door de gemeente Dronten gestart.

Als alles volgens plan verloopt zal het Fit-Lint tijdens het Julifeest geopend worden.

Zie hieronder een impressie van de werkzaamheden.

__________________________________________________________

Voorbereidingen Fit-Lint

Dorpsbelangen Swifterbant heeft een subsidie toegekend gekregen uit het Fonds Leefbaarheid van de provincie Flevoland voor een ‘Fit-Lint’. Wij hopen dat het lukt om nog voor de zomervakantie 8 prachtige buiten fitnessapparaten in een lintopstelling te kunnen plaatsen in ons dorp, in samenwerking met de gemeente Dronten.

Vrijdag 29 maart zijn we op vooronderzoek gegaan. In Zwolle staan een aantal van de apparaten opgesteld die ook in Swifterbant zullen komen. En die moesten even getest worden natuurlijk!!

Leuk weetje. In Zwolle staan deze apparaten inmiddels vijf jaar buiten en ze zijn nog net zo prachtig als toen ze nieuw waren.