Nieuws

Kinderlichtjestoer

De organisatie van de Lichtjestoer in Swifterbant is erg blij dat ze kunnen laten weten dat er dit jaar ook voor de kinderen een lichtjestoer georganiseerd wordt!

Op vrijdag 9 december mogen de kinderen met hun versierde en verlichte fietsen, skelters, stepjes enz. verzamelen voor de Fysiotherapie De Bank  (zie rode cirkel op de kaart.)

Dit kan vanaf 17.30 uur.

De tocht vertrekt om 17.45 uur en zal dan een kleine ronde om de Greente maken (zie foto blauwe lijn.)

Even voor de duidelijkheid: bij de Lange Streek zullen we op de stoep blijven!!

Wil je meedoen?

Denk dan even aan het volgende: als je je fiets o.i.d. versiert let er dan wel op dat je er nog op kan fietsen of steppen of rijden.

Laat geen lange dingen uitsteken!

Wat betreft verlichting: zorg dat het veilig is, dat voorkomt veel ongelukken, zeker omdat het dan echt al donker is.

We doen dan hierbij ook een beroep op ouders die wellicht meehelpen met het versieren dat alles goed bevestigd wordt.

Er zal bij terugkomst een winnaar bekend gemaakt worden.

Hierbij wordt gelet op originaliteit, verlichting en veiligheid.

Geef je op via: [email protected]

Algemene Ledenvergadering

Op maandagavond 14 november 2022 organiseert Dorpsbelangen Swifterbant haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering in de Hoeksteen
Inloop 19.30, aanvang vergadering 20.00 uur.
De complete agenda en de jaarstukken kunt u inzien door op onderstaande documenten te klikken:
– Agenda Algemene Ledenvergadering 14-11-2022
– Concept notulen ALV gehouden 25-10-2021
– Jaarverslag 2021
– Financieel Jaarverslag 2021 DBS
– Financieel Jaarverslag 2021 De Klokbeker

Gebiedsregie gestart voor Swifterbant en Biddinghuizen

De gemeente wil meer gaan werken vanuit vragen die in de dorpen leven. Daarom zijn twee gebiedsregisseurs aangesteld die werken voor de dorpen Swifterbant en Biddinghuizen. Het is een proef van een jaar. Als dit goed loopt dan starten we hier ook mee in Dronten volgend jaar.

Om het gehele artikel op de website van de gemeente Dronten te lezen klikt u hier.

Nieuwsbrief Multifunctioneel Centrum (MFC) & 30 huurappartementen Swifterbant

Een lang gekoesterde wens van de inwoners Swifterbant gaat in vervulling. Er komen een Multifunctioneel Centrum (MFC) en 30 sociale huurappartementen in Swifterbant. Gemeente Dronten en OFW zijn blij dat de officiële bouw begonnen is. Gemeente, OFW en Jorritsma doen hun best dat het MFC er zo snel mogelijk komt.

Op de hoogte blijven?

Via digitale nieuwsbrieven willen we inwoners van Swifterbant en andere geïnteresseerden regelmatig op de hoogte van de stand van zaken rond de bouw. 

U kunt zich hiervoor aanmelden via www.ofw.nl/nieuwsbrief-mfc

Bouw MFC Swifterbant officieel van start. ‘Hier hebben de inwoners lang naar uitgekeken’

Foto: De Drontenaar

De gemeente Dronten, Jorritsma Bouw en Oost Flevoland Woondiensten (OFW) gaven woensdag officieel het startsein voor de bouw van het Multifunctioneel Centrum (MFC) en 30 sociale huurappartementen in Swifterbant.

Samen met de toekomstige gebruikers van het MFC deden ze hierbij een oproep aan het dorp: ‘Wat willen we samen van het MFC maken?’ en nodigden dorpsbewoners uit om hun wens/droom voor het MFC op een doek op het bouwhek te schrijven. ‘Zo zien we niet alleen de letterlijke bouw van het MFC steeds verder komen, maar ook de invulling ervan’.

Klik hier om het volledige artikel in de Flevopost te lezen.

Het Pluspunt

Het Pluspunt begint ook aan een nieuw seizoen nl: 2022 -2023. Er zijn al een aantal activiteiten opgestart en de rest volgt spoedig. Daarnaast hebben we voor september twee activiteiten gepland Deze zijn éénmalig en verdienen uw aandacht. De eerste is op 23 september. Dan wordt er een bingo gehouden. Het is nu dus niet de laatste vrijdag van de maand. Dat staat in verband met de  Modeshow op 30 september. De modeshow begint om 14.00 uur. Daarna nemen we een pauze en vervolgens gaan we verder met een heerlijke gourmet.

Voor de gourmet moet u zich opgeven door voor 25 september uw naam te vermelden op een lijst in het Pluspunt. Dat in verband met de voorbereidingen en inkopen.

Dan is er op 14 oktober een 25-jarig jubileumfeest van het Pluspunt. Dat vieren we met een  aantal workshops, o.a. boetseren, bloemschikken, schilderen, bewegen voor ouderen enzovoort. Tussen de middag is er een lunch, waaraan we een feestelijk tintje willen geven. In de middag is er onder andere ook voorlichting over het OV.

Zo proberen we de eerste paar maanden van dit seizoen in een feestelijke sfeer  te laten verlopen. We hopen op een grote belangstelling. 

Aankondiging Algemene Leden Vergadering Dorpsbelangen Swifterbant

Hierbij nodigt het bestuur van Dorpsbelangen Swifterbant haar leden uit voor de jaarlijkse ledenvergadering in de Hoeksteen van Swifterbant op maandag 17 oktober 2022.

Inloop v.a. 19.30 uur, start 20.00 uur.

De agenda en de jaarverslagen van Dorpsbelangen Swifterbant en de Klokbeker, kunt u vanaf maandag 10 oktober terugvinden op www.dorpsbelangenswifterbant.nl/documenten.

Voor wie geen computer heeft zullen er vanaf maandag 10 oktober exemplaren af te halen zijn in de bibliotheek. Ook de 17e zullen er exemplaren beschikbaar zijn in de zaal.

Wij verzoeken u zich vooraf aan te melden indien u aanwezig wilt zijn bij onze vergadering.

Dit kan via [email protected].

* Toegang is alleen voor leden.

* Dit jaar zullen er helaas geen thema’s op de agenda staan.

* Bij binnenkomst vragen wij u om naam en telefoonnummer te noteren op de presentielijst.

Na het sluiten van de vergadering kan er nog even nagepraat worden onder het genot van een consumptie.

De bloembakken zijn weer gevuld met nieuwe geraniums

Op de laatste dag van april, fleurde de winkelstraatjes van Swifterbant weer op.
In de stromende regen hebben zes vrijwilligers de plantenbakken aan de lantaarnpalen weer voorzien van nieuwe geraniums.

Sinds een jaar of zes helpen Jan en Jaap, twee vitale ‘iets’ oudere mannen (80+) om de binnenbakken uit de lantaarnpalen te halen en na het vullen helpen zij ook altijd weer om de binnenbakken terug in de buitenbakken te hangen en de bakken te vullen met een flinke hoeveelheid water, zodat ze er even tegen kunnen. Geduldig rijdt Jan dan de heftruck (die we mogen lenen van Weevers) langs alle lantaarnpalen, zodat Jaap de binnenbakken er in kan zetten.

Voorbijgangers reageren altijd weer positief. Iedereen vind het leuk om te zien dat de bakken weer gevuld zijn. 

Na twee jaar in een wereld geleefd te hebben, waarin we moesten leren omgaan met beperkingen, realiseren we ons nu extra hoe mooi het is dat we samen allerlei activiteiten kunnen organiseren.
Activiteiten voor en door dorpsbewoners.

Dorpsbelangen Swifterbant zoekt nieuwe vrijwilligers. Voor het vullen van de plantenbakken volgend jaar, het opzetten van de kerstboom, voor het helpen bij evenement, voor het verzinnen en op poten zetten van nieuwe evenementen, voor in een van de besturen of commissies, voor het bijhouden van de nieuwsbrief en de facebookpagina. Interesse? Mail dan naar [email protected] en we nemen contact met je op om onder over je interesses door te praten.

Nieuwe bloemen in bloembakken in het winkelcentrum

De voorbereidingen om weer mooie, frisse, nieuwe bloemen in de bakken in de winkelstraat te krijgen, zijn alweer in volle gang!
Komende dagen zullen Jaap en Jan de binnenbakken er weer uit gaan halen.
En zaterdag 30 april zullen een aantal bestuursleden en een aantal vrijwilligers aan de gang gaan met het potten van de Geraniums en het terughangen van de bakken.

Herdenking voor leerlingen groep 7

21 april 2022 is voor de basisschoolleerlingen van groep 7 een herdenking gehouden.
Omroep Flevoland was hierbij aanwezig.

Herdenking voor leerlingen groep 7

De 3 Swifterbantse basisscholen en het 4 mei Comité Swifterbant organiseren dit jaar een herdenking speciaal voor de leerlingen van groep 7.
Deze herdenking wordt gehouden op 21 april op De Greente van 13.15 tot 14.00 uur.

De kinderen lopen onder begeleiding van hun leerkracht in een stille tocht naar De Greente.
Daar hangen de kinderen de vlag half stok. JAM, het jeugdorkest van Amor Musae, speelt de Taptoe, waarna 2 minuten stilte wordt gehouden. Aansluitend wordt onder begeleiding van JAM het Wilhelmus gezongen.
Samen met burgemeester Gebben wordt stil gestaan bij herdenken en vrijheid door te luisteren en te kijken naar de dingen waaraan de kinderen de weken voorafgaand aan de herdenking op school hebben gewerkt.
Als afsluiting worden bloemstukken gelegd.

Ter voorbereiding van deze herdenking hebben de leerlingen een bezoek gebracht aan het Monument van de Vrijheid op De Greente en geoefend met het leggen van de krans en het hijsen van de vlag.