Handwerken in Het Pluspunt te Swifterbant.

Juist in deze tijd, nu de avonden langer worden is er veel belangstelling, vooral bij de dames, om te gaan handwerken. Soms zijn er ook heren die  een of meer werkjes onder handen hebben. Handwerken is al lang niet meer alleen het privilege voor vrouwen.  Soms zelfs zijn man en vrouw samen bezig aan één werk, bijvoorbeeld het knopen van een tapijt. Dat kan heel goed met z’n tweeën en dan schiet het nog op ook.

In Het Pluspunt  is er ook iedere  Tweede en vierde woensdag van de maand een handwerkclub. Voor kwart voor twee komen de belangstellenden binnen, zodat ze om kwart voor twee kunnen beginnen. Ieder heeft meestal een eigen werkje meegenomen om er aan te kunnen werken. Er is een deskundige leiding in de personen van Sjaan Baarda en Corrie Nooren. Zij geven aanwijzingen aan wie er om vragen. Het is dus niet zoals vroeger bij een klassikale les waar iedere leerling het zelfde werkje moest maken en waar  ook gezamenlijke instructie werd gegeven. Bovendien moesten de leerlingen in stilte werken. Hier staat de gezelligheid voorop. Er wordt een kopje koffie of thee geschonken en iedereen kan haar of zijn verhaal kwijt.

Als  u belangstelling heeft, kom dan gerust langs op een tweede of vierde woensdagmiddag. Dan kunt u de sfeer proeven en ervaren of het iets voor u is. U bent van harte welkom.