Intocht Sinterklaas

Sinterklaasintocht 2021 groot succes

Swifterbant mocht dit jaar gelukkig de Sint en zijn pieten weer hoogstpersoonlijk ontvangen. Op 13 november kwam hij met een bijna 100 jaar oude oldtimer vanaf De Lange Streek Swifterbant inrijden. Lang was onzeker of en in welke vorm de optocht door kon gaan vanwege de Coronamaatregelen. Met een beetje creativiteit is het alle samenwerkende vrijwilligers toch gelukt om iets moois te organiseren voor de kinderen, hun ouders en alle andere liefhebbers van Sinterklaas.

Sinterklaas kwam met zijn Pieten vanuit de richting van het Industrieterrein Swifterbant in omstreeks 13.30 uur. Over de Lange Streek, vergezeld van een enthousiast pietenteam en begeleid door Amor Musae, volgde hij de route via de Noordsingel en de Zuidsingel. Bij de bieb speelde een pietenbandje van onze lokale muziekvereniging Amor Musae. Sinterklaas sprak ter hoogte van de winkels en de bieb het publiek kort toe. Richting het Blazoen ‘verdween’ Sinterklaas weer om ergens anders kinderen blij te maken 😉

Ondanks dat er laat duidelijkheid kwam over het doorgaan van het evenement, heeft de organisatie er alles aan gedaan om veel mensen te bereiken. Heel mooi om te zien hoeveel mensen er langs de route stonden om van dit evenement en de gezelligheid eromheen te genieten. De organisatie kijkt nu al weer uit naar volgend jaar!