Dorpsbelangen Swifterbant haalt zes zakken met zwerfvuil op: „Word er helemaal Zen van”

 

Dorpsbelangen Swifterbant haalt zes zakken met zwerfvuil op: „Word er helemaal Zen van”

De zes ‘schoonmakers’ in Swifterbant.
Foto: Dorpsbelangen Swifterbant

SWIFTERBANT – „Hartstikke leuk en gezellig. Het is weer eens wat anders. Eén van de deelnemers zei zelfs: Ik word er helemaal Zen van…” Op initiatief van Dorpsbelangen zijn zes dames vanochtend in de weer geweest om zwerfvuil op te ruimen in het centrum van Swifterbant. Het leverde zes volle vuilniszakken op.

De actie van Dorpsbelangen trok geen tientallen liefhebbers. Uiteindelijk meldden zich vanochtend vier bestuursleden (Trudi Scheepers, Sandra Nobel, Inge Schaft en Petra Indrisie) en twee andere dorpsbewoners (Irene Korting en Hiske de Boer) bij de bibliotheek.

Nederland Schoon

„Daar hebben we de spullen uitgedeeld, die we van de landelijke organisatie van Nederland Schoon hebben gekregen, zoals handschoenen en vuilniszakken”, vertelt Sandra Nobel.

Het zestal maakte een rondje om De Hoeksteen, waar met name op de locatie Kombuis nogal wat struikgewas staat met veel zwerfvuil. Daarna gingen ze in het rond over De Greente richting de skatebaan en vervolgens terug naar het winkelcentrum.

Ontzettend gezellig

Sandra Nobel toonde zich opgetogen over hoe het centrum van het dorp er na de opruimactie weer bij lag en vooral over de onderlinge sfeer: „Ontzettende gezellig. Na het opruimen lekker wat gedronken bij De Meiden.”

Bron: De Drontenaar