MFC Swifterbant: Zorgappartementen van Coloriet worden appartementen voor 55+

De bouw en realisatie van het Multifunctioneel Centrum Swifterbant (MFC) wordt steeds meer zichtbaar. We zijn blij dat dit project nu echt vorm krijgt. Aanvankelijk was het plan dat ook Coloriet een aantal van de appartementen inclusief zorg zou verhuren aan haar cliënten. Verschillende ontwikkelingen, zoals de financiering in de zorgsector, leiden ertoe dat Coloriet de verhuur van deze appartementen niet meer op zich neemt.

Over de zorgappartementen is Coloriet in overleg getreden met OFW en daarna met de gemeente. Daarop heeft OFW aangegeven bereid te zijn deze 8 zorgappartementen over te nemen en te bestemmen voor de doelgroep 55+. Hierdoor blijven deze appartementen behouden voor de oudere inwoners van Swifterbant.

“Wij als zorgorganisatie leggen de focus op het verlenen van goede (ouderen)zorg voor de inwoners van Swifterbant. In Swifterbant zijn de thuiszorg en dagbesteding van Coloriet hier een belangrijk onderdeel van. Zo willen wij extra inzetten op thuiszorg, waarbij de zorg erop gericht is dat men zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen.” vertelt Chris Rupke, directeur Bedrijfsvoering van Coloriet. “Mensen met dementie kunnen voor dagbesteding nog altijd terecht in hun eigen dorp bij het Pluspunt van Coloriet. Dat is nu gevestigd in De Steiger maar verhuist straks naar het MFC”.

De appartementen voor 55+ in het MFC worden in de loop van het jaar via woningzoeken.ofw.nl aangeboden. Het gaat om appartementen met 1 slaapkamer van gemiddeld 50m2. Voorwaarde om in aanmerking te komen voor een appartement is dat je ingeschreven staat bij OFW als woningzoekende. De appartementen worden aangeboden op basis van inschrijfduur.