Rabobank verlengt samenwerking met Dorpsbelangen Swifterbant

De samenwerking tussen Dorpsbelangen Swifterbant en Rabobank Flevoland is weer voor drie jaar verlengd. Afgelopen dinsdag ondertekenden Theo den Hartog, penningmeester van Dorpsbelangen Swifterbant, en Stefan Lohuis namens Rabobank Flevoland het sponsorcontract.

‘Dorpsbelangen zet zich breed in om de belangen van de bewoners op maatschappelijk en cultureel vlak te vertegenwoordigen. Door Dorpsbelangen een jaarlijkse financiële bijdrage te geven kan de vereniging écht iets bijdragen aan de lokale samenleving. Maar we zijn geen partner die alleen ‘een zak geld’ meebrengt. Daarnaast zijn we met elkaar in gesprek om samen te kijken waar we elkaar kunnen helpen en versterken. Om op die manier nog meer te kunnen bereiken op het maatschappelijke vlak.’, aldus directeur Bedrijven Stefan Lohuis van Rabobank Flevoland.

Theo den Hartog is blij dat de samenwerking wordt verlengd: ‘De samenwerking betekent voor ons dat we onze activiteiten kunnen voortzetten. Zo’n 800 gezinnen zijn lid van onze vereniging, hiermee vertegenwoordigen we bijna 1/3 van het dorp. We organiseren jaarlijks een keur aan evenementen. Hierbij vinden we het belangrijk om vooral die activiteiten te organiseren die de gemeenschapszin stimuleren.’ 

Naast het organiseren van activiteiten is een belangrijk onderdeel van de dorpsvereniging de belangenbehartiging. Sandra Nobel, bestuurslid Dorpsbelangen Swifterbant, vult aan:’ Dorpsbelangen staat voor de Swifterbanter gemeenschap. Ons dorp is inmiddels gegroeid naar bijna 6500 inwoners. Dat vraagt om een actieve rol van Dorpsbelangen om op te komen voor de belangen van ons dorp. Hierbij maken we graag gebruik van de kennis en het netwerk van Rabobank’.

Dorpsbelangen bestaat geheel uit enthousiaste vrijwilligers en een bestuur. Financiële middelen zijn altijd welkom. Den Hartog: ‘We ontvangen lidmaatschapsgelden en een bijdrage vanuit de gemeente. De vereniging is dus deels afhankelijk van sponsoring. Met de bijdrage van de Rabobank kunnen we structureel iets voor onze leden, onze gemeenschap én onze bewoners betekenen’.

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst; vlnr Sandra Nobels (Dorpsbelangen Swifterbant), Stefan Lohuis (Rabobank) en Theo den Hartog (Dorpsbelangen)