Windplanblauw geeft obligaties uit voor bouwen windpark

Swifterbant – In de noordwesthoek van Flevoland, in de gemeenten Dronten en Lelystad, wordt het windpark Windplanblauw ontwikkeld. Initiatiefnemer SwifterwinT geeft bewoners en bedrijven uit de omgeving de kans om te investeren in dit windpark.

Het doel is om in totaal voor maximaal 10 miljoen euro aan obligaties op te halen voor de bouw van 37 nieuwe windturbines op land. 

Financiering bouw windmolens

De ruim 150 ondernemers, bewoners en turbine-eigenaren die samen SwifterwinT vormen, hebben tot nog toe de ontwikkelkosten van de windturbines samen gefinancierd. Voor de financiering van de bouw is veel geld nodig, dat geleend wordt bij projectfinanciers.

Wie kan meedoen?

Bewoners en bedrijven uit heel Nederland kunnen inschrijven voor obligaties. Windplanblauw vindt het echter belangrijk dat alle bewoners en bedrijven uit Swifterbant en omliggende plaatsen kunnen meedoen. Voor het toekennen van de obligaties werken zij daarom met schillen. Inschrijvers uit Swifterbant, Lelystad, Dronten, Ketelhaven, Urk en Nagele krijgen in deze volgorde als eerste obligaties toegekend. Als na de eerste toekenningsronden obligaties overblijven, worden deze verdeeld onder de rest van Flevoland en Nederland.

Om het gehele artikel in de Flevopost te lezen klikt u hier.