Word energiecoach in de gemeente Dronten

Heb jij een passie voor duurzaamheid en energiebesparing? En vind je het leuk om buurtgenoten praktische tips te geven? Meld je dan voor 20 april aan als energiecoach! Gemeente Dronten zoekt enthousiaste vrijwilligers die hun buurtgenoten in Dronten (inclusief Swifterbant, Biddinghuizen en Ketelhaven) thuis willen helpen met energie besparen. Op dinsdagavond 25 april is er een informatieavond voor geïnteresseerden. Aanstaande energiecoaches krijgen een training, kunnen hun ervaringen delen tijdens netwerkbijeenkomsten en ontvangen een vrijwilligersvergoeding voor hun inzet.

Een energiecoach geeft nét even dat steuntje in de rug om verder te komen. Hij of zij helpt bijvoorbeeld bij het aanvragen van subsidie, legt uit wat er in die moeilijk opgestelde offerte staat of geeft praktische tips om thuis energie te besparen.

Informatieavond 25 april
Tijdens de informatieavond op 25 april is er gelegenheid om kennis te maken en krijgen geïnteresseerden uitleg wat een energiecoach doet. Na de bijeenkomst kunnen bezoekers doorgeven of ze definitief willen deelnemen aan de energiecoachtraining. Deze training bestaat uit 5 trainingsavonden in mei en juni dit jaar en wordt op de dinsdagavonden gegeven. Het trainen en begeleiden van de energiecoaches wordt namens gemeente Dronten verzorgd door Platform Duurzaam Nederland.

Aanmelden en contact
Wie interesse heeft, kan zich aanmelden voor de informatieavond via Netwerk Duurzaamheid Dronten: www.netwerkduurzaamheid.org/energiecoach
Meer informatie over de bijeenkomst volgt daarna per mail via Platform Duurzaam Nederland.  

Over Platform Duurzaam Nederland
Platform Duurzaam Nederland is een onafhankelijke organisatie die overheden en organisaties ondersteunt bij het verduurzamen van hun dorp of stad.