De bloembakken zijn weer gevuld met nieuwe geraniums

Op de laatste dag van april, fleurde de winkelstraatjes van Swifterbant weer op.
In de stromende regen hebben zes vrijwilligers de plantenbakken aan de lantaarnpalen weer voorzien van nieuwe geraniums.

Sinds een jaar of zes helpen Jan en Jaap, twee vitale ‘iets’ oudere mannen (80+) om de binnenbakken uit de lantaarnpalen te halen en na het vullen helpen zij ook altijd weer om de binnenbakken terug in de buitenbakken te hangen en de bakken te vullen met een flinke hoeveelheid water, zodat ze er even tegen kunnen. Geduldig rijdt Jan dan de heftruck (die we mogen lenen van Weevers) langs alle lantaarnpalen, zodat Jaap de binnenbakken er in kan zetten.

Voorbijgangers reageren altijd weer positief. Iedereen vind het leuk om te zien dat de bakken weer gevuld zijn. 

Na twee jaar in een wereld geleefd te hebben, waarin we moesten leren omgaan met beperkingen, realiseren we ons nu extra hoe mooi het is dat we samen allerlei activiteiten kunnen organiseren.
Activiteiten voor en door dorpsbewoners.

Dorpsbelangen Swifterbant zoekt nieuwe vrijwilligers. Voor het vullen van de plantenbakken volgend jaar, het opzetten van de kerstboom, voor het helpen bij evenement, voor het verzinnen en op poten zetten van nieuwe evenementen, voor in een van de besturen of commissies, voor het bijhouden van de nieuwsbrief en de facebookpagina. Interesse? Mail dan naar [email protected] en we nemen contact met je op om onder over je interesses door te praten.