Dorpsbelangen en vrijwilligers geven zwembad De Abelen weer gezelliger uitstraling

Door een grote groep vrijwilligers zijn gisteren werkzaamheden verricht in openluchtzwembad Swifterbant. Het was een samenwerking tussen Dorpsbelangen Swifterbant, de gemeente Dronten, vrijwilligers, de beheerders van camping De Abelen en medewerkers van zwembadexploitant Optisport.

„Namens Dorpsbelangen Swifterbant is een werkgroep met vrijwilligers enthousiast bezig om een aantal scenario’s uit te werken voor de toekomst van buitenzwembad De Abelen”, aldus de vereniging.

De verwachting is echter dat het nog wel even duurt voordat deze scenario’s aan de gemeenteraad kunnen worden aangeboden. Ook de daadwerkelijke realisatie laat daardoor op zich wachten. Daarom is besloten om samen met Optisport te kijken wat er op korte termijn verbeterd kan worden en waar Dorpsbelangen kan helpen.

‘Prikkelbosjes’

In de zonneligweide stond een aantal verwilderde ‘prikkelbosjes’, die het zwembad graag kwijt wilde. Dorpsbelangen Swifterbant vond een aantal agrariërs bereid om deze bosjes te verwijderen, de grond te egaliseren en nieuw gras in te zaaien.

Tijdens al deze bedrijvigheid is door andere vrijwilligers een spandoek opgehangen: „Daarmee krijgt het zwembad weer een wat gezelliger uitstraling.”

Het volledige artikel in De Drontenaar kunt u hier lezen.