Fonds Leefbaarheid Subside provincie Flevoland

Drie bestuursleden van Dorpsbelangen Swifterbant, Trudi Scheepers, Sandra Nobel en Theo den Hartog,  hebben vandaag een cheque overhandigd gekregen van de provincie Flevoland. De uitreiking vond plaats in Hanneke’s Pluktuin in Biddinghuizen en van het subsidiebedrag van €. 17.540 zullen acht buitenfitness apparaten in een lintopstelling door het dorp worden aangelegd.

De subsidie uit het Fonds Leefbaarheid kon zowel in oktober 2017 als in oktober 2018 aangevraagd worden en is in het leven geroepen om de sociale binding en de economische ontwikkeling op het platteland te stimuleren. Met het platteland word de hele provincie bedoeld met uitzondering  van de bebouwde kom van Almere, Lelystad, Zeewolde, Dronten, Emmeloord en Urk. Bewoners, ondernemers, maatschappelijke organisatie, gemeente en andere overheden die projecten hebben die bij aansluiten bij het doel van het Fonds konden een aanvraag voor subsidie indienen.

Verbinding
Dorpsbelangen Swifterbant wil met dit Fit-Lint verbindingen leggen in het dorp. Acht buitenfitness apparaten, variërend in moeilijkheid en intensiviteit, worden in een lint door het dorp neergezet. Beginnend in de buurt waar de seniorenwoningen moeten komen van het nog te realiseren MFG  en eindigend op de Greente waar de jongeren zich vermaken bij de skatebaan.  Het lint kruist een fietsroute, het bevind zich in de buurt van de winkels en de horeca en er kan uitgerust worden op het solarbankje met het watertappunt naast de bibliotheek.

Dit project zal mede mogelijk gemaakt worden door de gemeente Dronten want de subsidie dekt maar 75% de kosten van het Fit-lint. De overige 25% die nodig is voor het project mocht bestaan uit het (vrijwilligers)werk wat nodig is om dit te realiseren of uit co-financiering.

Maar toen vlak voor het indienen van de subsidieaanvraag bleek dat er toch nog een bedrag te kort kwam van bijna 2500 euro waarvoor Dorpsbelangen Swifterbant geen financiering kon vinden is de gemeente Dronten bijgesprongen.